Poziv- akcija: zelene terase za bolju klimu!

U subotu, 20. Maja, u 10:00 sati, u Naselju Stepa Stepanović na Voždovcu, u ulici Generala Štefanika, ispred zgrade br. 29. organizujemo akciju presađivanja biljaka dobijenih kao donaciju za potrebe akcije „Zelene terase“.

Ideja akcije „Zelene terase“ ja da se u jednoj zgradi u Beogradu na svim terasama zasade biljke koje će stanarima oplemeniti i ulepšati životni prostor. Stanarima će biti dodeljen sadni materijal i  obezbeđena zemlja, dok će oni obezbediti saksije. Biće u obavezi da neguju biljke i dostave fotografije ostvarenih rezultata. Akcija će biti medijski propraćena, ima za cilj promociju ovakvog ponašanja, kulture življenja i poslužiće kao primer stanarima drugih zgrada da se motivišu i urade isto. Terase pomenute zgrade kao i okolnih zgrada su skoro bez imalo zelenila. Zbog toga će efekat koji ćemo postići u odabranoj zgradi biti još vidljiviji.

Naš zadatak je da, zajedno sa stanarima i studentima Šumarskog fakulteta – smer pejzažna arhitektura, presadimo oko 100 biljaka i predamo ih stanarima koji će ih održavati na svojim terasama. Pozivamo vas da učestvujete u ovoj zanimljivoj akciji i da zajednički uradimo nešto lepo!